Esimene vasikas läks aia taha. Maitse oli leival hea, juur hapnes ilusti, aga leib liiga tihe - ei tunne siinset ahju.
Ahi oleks tahtnud rohkem kütta saada (väidavad, et siiber pole tihe), leib varem sisse ja päts oleks pidanud ka poole kauem kerkima, aga tead sa kõike siis võõra puuahjuga esimesel korral ajastada. Vähemalt on teada, mida järgmisel korral teistmoodi teha :)
Puuahjus leiva küpsetamisest saab lugeda näiteks Maalehest.
Hea maitse andis Lihameistri "Viie päeva suitsuliha". Kes selle liigset soolasust kardab, siis leiva sees ei tule see küll eriti esile. Pigem annab mõnusa soolaka suitsupekimaitse. Sama tootja "Suitsusauna pekki" olen ka kasutanud, aga see sulab laivasse päris ära ja leivast väljagi - esimene variant on leivatainasse pistmiseks parem, teine maitseb viiluna lisanditeta leiva peal rohkem.
...järgneb (järgmisel nädalal) :)
2 kommentaari:
ehh, ma siiani mõnikord saan üllatusi omalt ahjult :)
ma ostsin selverist Nõo suitsusauna sinki, ja selles oli silmaga nähtavat pekki üsna vähe. leiva peal süües oli ka täitsa broo :)
Postita kommentaar