Üks eriti hüpersuperšokolaadine kook tõelistele šokohoolikutele!
Õuna-ingveri-kardemonimoosi võib asendada muu meelepärase moosiga (apelsin, aprikoos, jne.) või segada õunamoosisse eelneval päeval näpuotsaga kardemoni ja veidi värsket riivitud ingverit.
Šokolaadikook õuna-ingveri-kardemonimoosiga
150 g kvaliteetset tumedat šokolaadi
100 g võid
100 g jahu
6 muna (toasooja)
200 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
ca 2 dl õuna-ingveri-kardemonimoosi (või õunamoosi, kardemoni ja värsket ingverit)
150 g tumedat šokolaadi
0.8 dl vahukoort
Sulata 150 g šokolaadi võiga vesivannil, sega läbi ja jäta jahtuma.
Eralda munavalged ettevaatlikult munakollastest (valge sisse ei tohi sattuda kollast). Vahusta munavalged siidjaks vahuks, lisa vähehaaval kogu suhkur samaaegselt edasi vahustades.
Sega jahu küpsetuspulbriga.
Lisa munakollased jahtunud või-šokolaadimassile, sega läbi.
Sega ettevaatlikult juurde munavalge ja sõelu vähehaaval juurde jahu. Sega spaatli või suure lusikaga (liikudes alt üles) enam-vähem ühtlaseks. Tainas peab jääma kerge ja õhuline.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm diameetriga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit - kuni koogisse turgatud puutikk jääb puhtaks. Ära esimese veerandtunni jooksul ahjuust ava. Lase koogipõhjal täielikult jahtuda ja lõika põhi kaheks. Tõsta ülemine pool ettevaatlikult kõrvale. Määri alumisele poolele moos ja tõsta ülemine pool oma kohale tagasi.
Kuumuta vahukoor keemiseni, lisa ülejäänud šokolaad ja lase sel sulada. Sega ühtlaseks ja lase mõni minut jahtuda.
Kata kook šokolaadiglasuuriga ja lase vähemalt pool tundi jahedas taheneda.
Kaunista näiteks heleda ja tumeda riivitud šokolaadiga või söödavate lilleõitega.
Serveeri šokohoolikutele :)
[Hiljem] Parim on see kook 2.-3. päeval, kui moos on mõnusalt koogisse imendunud. Võib vabalt serveerimisele eelneval päeval valmistada.
1 kommentaari:
tundub, et see kook on midai minu maitsele - üdini šokolaadine:)
Postita kommentaar