Seekordne retsept jälle Nami-nami ainetel, aga pisukeste modifikatsioonidega. Sealne võikogus on üle mõistuse suur (kala ujub sulavõis) ja pigem vähendaksin ma seda vähemalt kolm korda või kasutaksin paar lusikatäit õli. Selle võikogusega grillimist (kahelt poolt) ei kujuta lihtsalt hästi ette. Ja proovige te sojakastet võisse segada ;)
Aga maitse on super ja ahjus teha imelihtne.
Ahjukala laimi, ingveri ja sojakastmega
1 lõhe või forellifilee (nahaga, luudeta), ca 1 kg
2 sl tumedat sojakastet (mitte "light")
2-3 küünt küüslauku
1 laimi koor ja mahl
2 spl värsket riivitud ingverit
2 spl fariinsuhkrut
2 spl mahedamaitselist toiduõli
1 tl soola
Puhasta kala luudest, pühi majapidamispaberiga ja aseta ahjuvormi. Pane ahi sooja.
Pigista laimist välja mahl ja riivi koor, riivi ingver ja pressi küüslauk. Sega kokku.
Lisa sool, sojakaste, suhkur ja õli. Vispelda nii ühtlaseks, kui saad. Määri saadud segu kalale. Võid kalale asetada ka mõned õhukesed võiviilud.
Küpseta 20-25 minutit 200-kraadises ahjus (grillelemendi olemasolul kasuta seda). Serveeri riisiga.
2 kommentaari:
No ju Kodukirja toimetuses oli vaja võid reklaamida kuskil retseptis :)
Meil oli ka eile ahjukala menüüs, aga peediga. Maitses väga-väga hea..
Tundub tõesti nii :)
Aga väiksema rasvaine kogusega väga maitsev!
Peet kalaga mulle millegipärast eriti ei isuta, aga Sinu puhul täiesti mäistetav :D
Postita kommentaar