Maitsvalt veisefileest - carpaccio

neljapäev, 22. mai 2008


Carpaccio retsept on nii lihtne, et retsepti justkui polegi :P
Hõõru tükk korralikult laagerdunud veise sisefileed soolaga (või soola-pipra-küüslauguga), keera toidukilesse ja pane 2-3 tunniks sügavkülma. Siis on liha kergem lõigata.

Lõika fileest paberõhukesed viilud, lao oliiviõlisele tadrikule, jahvata peale musta pipart, natuke soola, piserda üle (nt. maitsestatud) oliiviõli ja natukese sidrunimahlaga. Veel võib peale pudistda mõne kõvema juustu laaste (Parmesan või Pecorino).
Serveeri mõne vahemerelise valge leiva ja rohelise salatiga. Rohelisse salatisse sobib siinkohal ülihästi veidi sinepise maitsega põld-võõrkapsas.
Mis tuletab tegelikult meelde ühe natuke erineva, aga äärmiselt maitsva elamuse viimaselt Itaalia-reisilt, kus pisikeses baaris Lago Maggiore kaldal, kus kohalikud veini jõid, sattusin õhtuhämaruses sööma bresaola't imeõhukeste apteegitilliviilude, põld-võõrkapsa, oliiviõli, sidrunimahla, pipra ja Pecorino juustuga. Kahjuks ei rääkinud keegi kohalikest ühtegi mulle mõistetavat keelt. Aru sain vaid niipalju, et vein oli kohalik, sai naabri küpsetatud ja liha hobuselt. Sellise valiku tegi teenindaja, kui suutsin neile vestmiku abiga selgitada, et soovin midagi kohalikku... no polenta ja lasanje, mille suutsin menüüst tuvastada lihtsalt tõesti ei isutanud ja kõht polnud ka just tühi.

1 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

oo, carpaccio on minu lemmikroog. retsept on küll lihtne, aga roa õnnestumine paras kunsttükk, liha kvaliteet on võtmeks. kahjuks ei ole kõik hinnalised sisefileetükid üldse ühtemoodi maitsvad :(

ausalt öelda ei osata ka suuremas osas söögikohtades, kus seda valmistatakse, korralikku carpacciot teha.

Postita kommentaar