Hapuoblikasupp on maitsev kondipuljongiga või lausa suitsukondipuljongiga, aga mulle meeldib natuke kiiksuga, aedviljapuljongiga ja õige tsipa soolaheeringaga - minu veidrus, tean, ja paljudele ei maitse. Ja supisse võib koos oblikaga surada muidugi igasugust kevadrohelist.
PS! Pildil on puhas laiskus - heeringa peaks ikka päris pisikesteks kuubikuteks lõikama, et tunne õige oleks.
Tervest heeringast jätkub peale fileerimist nii hapukoore ja sibulaga leiva peale kui ka supisse. Muide soolaheeringas saab kuulu järgi isegi grillides maitsev.
Hapuoblikasupp heeringaga
150 g noori hapuoblikalehti
100 g spinatilehti
1 suur sibul
2 spl võid
2 keskmist kartulit
750 ml aedviljapuljongit
100 g soolaheeringat, fileed
soola, pipart
keedetud muna
hapukoort
PEse, kuivata ja haki oblikad ja spinat. Eelnevalt eemalda varred ja rootsud.
Haki sibul ja prae poti põhjas võiga kuldseks.
Lisa puljong, roheline ja kartulikuubikud. Lase keema tõusta.
Keeda kartul pehmeks.
Lisa peeneks hakitud heeringafilee, maitsesta, keeda veel minut ja tõsta tulelt.
Serveeri hapukoore ja keedetud munaga.
2 kommentaari:
Voi-voi! Heeringasupp!:) Sellisest imeloomast kuulen esimest korda! Aga heeringas on hea, ja oblikas on hea, miks nad siis koos ei peaks head olema.
Nagu mu vanaema alati ütles, kui mõni roog just kõige paremini välja ei kukkunud - seal on nii palju häid asju sees, et see lihtsalt ei saa ju paha olla!:)
Maitse tõesti ei ole väga traditsiooniline :P
Seda Sinu vanaema lauset kasutab minu vanaema ka!
Postita kommentaar