Piparkoogid karamelliakendega

neljapäev, 27. detsember 2007

Ja sõnu polegi tarvis :P



Sõnu siiski nii palju, et karamellid olgu moositäidiseta, piltidel piparmündi ja barbariss, ning purustada on neid mugavam paberit eemaldamata (1. pilt). Naabrite olemasolul ei tohiks seda tegevust öötundidele jätta - karamellid on haamri all üsna lärmakad.
Õhukestesse piparkookidesse sobib kommipuru, paksematesse terved kommid (4. pilt), mis sulavad aeglasemalt ja ei hakka üle augu ääre keema (6. pilt).
Targem on isegi mitte üritada küpsetuspaberilt eemaldada täielikult jahtumata karamelliaknaga piparkooke.
Kõrbenud karamell on mõru!

Oma sõrmi ja kaaslast on kodurahu huvides targem mitte haamerdada ja tea, kas traumapunktidki jõulu ajal täisvungiga töötavad.
Osad kommid on täiesti aktsepteeritav pintslisse pista, aga tainast oleks ilus söömiseks näpistada seda osa, mis veel rullitud ja vormitud ei ole.
Lõbusa jõuluolemise nimel võib tainast vahelduse mõttes muudki põnevat voolida (3. pilt), kõik ei pea esimese hooga ahju jõudma. Osa võib salaja või avalikult uuesti lapikuks rullida.
Võistlemine loovuses (loe: uuenduslikult abstraktses absurdis) ei ole taunitav :P
Aga piparkoogitainast võib lisaks poest toomisele valmistada nii.

4 kommentaari:

Pille ütles ...

No näed - jõulude puhul nägime isegi Su meeslemmiku ära :)
Ma tegin tunamullu neid karamelliakendega piparkooke ja kõige enam meeldisid samuti barbarissikommid seal sees. Pirnikaramellid olid ka head, piparmündiomad minu maitse jaoks liiga tugevad.. Aga jube ilusad jäid!
Kaunist pühade jätku Sulle!

Anonüümne ütles ...

Väga ilusad piparkoogid! Ja ometi näen kedagi kasutavat sedasama piparkoogitainast, mis minu lapsepõlvest pärit :), mulle tundub, et see pole kõige levinum piparkoogitainas, aga mina armastan sellest taignast tehtuid üle kõige, sellised õhukesed ja krõbedad tulevad, eksole.
Ilusat pühade jätku ja vana lõppu ja uue algust!

Thredahlia ütles ...

Keegi peab ju mu eksperimendid ära sööma :P nüüd on ta siis paljastatud :D

Mulle tegelikult harilik piparkook hapuka glasuuriga maitseb rohkem, aga need on nii ilusad, et kui augud sisse küpsetada, siis võib kas või jõulupuu otsa riputada.

Sel korral oli tainas meeslemmiku vanaema kätetöö ja kerkis talle endalegi natuke ootamatult hästi, nii et väga õhukesed need koogid ei jäänud (riputusauk oleks kinni kerkinud), kuigi rullisin taina õhukeseks, aga üldjuhul saab jah õhukesed ja krõbedad :)

Pühade jätku, pidu ja pauku teilegi!

Anonüümne ütles ...

aitäh idee eest, panin barbarissi võileivagrilli saia vahele ja tuli ka päris hea...

Postita kommentaar