Vanilline riisipuder rabarberiga

kolmapäev, 9. mai 2007

Retsepti sisse juhatav tekst räägib taevalikult maitsvast magustoidust ja nii just ongi - riis vanill ja vahukoor, magus ja meeldiv, hapukas rabarberikaste. Mõnus.
Aga riisi oli mul kodus millegipärast ainult pruuni, seega tegin riisihelvestega ja pakil oleva vedelikukogusega (piim). Tuli ilmselt natuke "pudrusem", kui oleks pidanud, aga keele viis alla.
Nautisin väikeseid suutäisi ja lugesin kõrvale täna postkasti potsatanud ajakirja - "Oma Maitse" loomulikult. Paar kallit nii hea kingiidee eest ka!



Vanilline riisipuder rabarberiga
4 portsjonit
Rhubarb rice pots, "Good Food", mai 2007

85 g lühiteralist riisi (pudruriisi)
50 g suhkrut + veel 3 spl
600 ml piima
üks vanillikaun, poolitatud
150 ml vahukoort
300 g noort rabarberit, 2 cm tükkidena
3-4 poolitatud maasikat (soovi korral)

Pane riis, 50 g suhkrut, piim ja pikuti poolitatud vanillikaun potti ning aja tasasel tulel keema. Keera kuumust vähemaks, kata pott osaliselt kaanega ja keeda väiksel kuumusel aeg-ajalt segades 30 minutit kuni riis on pehme. Hoia kuumus madal ja pott osaliselt kaetud, et piim üle ei keeks. Tõsta riis kaussi jahtuma. Eemalda vanillikaun (selle võib loputada, kuivatada ja panna suhkrupurki maitset andma).
Vahusta koor ja sega ettevaatlikult jahtunud riisi hulka. Kata kauss ja tõsta külmikusse.
Pane puhastatud ja tükeldatud rabarber potti koos 3 spl suhkru, 1 spl vee ja soovi korral maasikatega. Kuumuta tasasel tulel kuni rabarber on pehme. Jäta jahtuma.
Jaga riis nelja kaussi ja serveeri rabarberikastmega.



Mustad täpid viimasel pildil on looduslik vanill ehk vanilje, õigemini küll poolitatud kaunast piimasse lükatud seemned. Just selline see välja nägema peabki :) Ja see aroom - hoopis põnevam ja sügavam sünteetilise vanilliiniga vanilliinsuhkrust (teate küll, see valge täppideta pulber).
Kaun on kallis aga seda saab olenevalt eesmärgist 2-3 korda kasutada ja kasutatud kauna võib puhtaks loputada, kuivatada ning suhkrutopsi maitset andma jätta (topsi tuleks aeg-ajalt raputada, et maitse ühtlasemalt jaotuks).

Veel rabarberist:
Teistmoodi kook rabarberist

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma olen riisipudrule mett sisse seganud, tuleb ka jube hea. Kohupiimale sobib ka mesi väga hästi. Kaneel sobib ka iga asja juurde, minu lemmik on ta juba ammust ajast.

Eva P. ütles ...

Ma usun küll, et see retsept läheb peatselt tegemisele. Kasutatud vaniljekaunadega olen teinud ise vanillisuhkrut (Straumega), lõhn ja maitse on kordi ehedam võrreldes poest ostetud valmis vanillisuhkruga.

Eva P. ütles ...

Saingi tehtud, tuli maitsev! Tegin pisut kiirema variandi kasutades vanillikaunade asemel küll vanillisuhkrut.

Thredahlia ütles ...

Tore, et maitses.
Olen ise ka seda retsepti kodukootud vanillisuhkruga korduvalt teinud - kombinatsioon on mõnus.

Postita kommentaar