Mida teha, kui kukeseeni on liiga palju värskest peast ära tarvitamiseks, nagu sel aastal juba korduvalt on juhtunud? Tegelikult on ju päris mitu varianti. Olenemata töötlemisviisist tuleb alustuseks natuke vaeva näha ja seened kuivalt pintsliga puhtaks pühkida.
- Ilma rasvaineta vedelik välja praadida ja tihedalt karpidega sügavkülma. Sulanuna kasutads on nagu värskelt praetud. Säilib erinevalt rasvainega läbi praetust (mõni kuu) järgmise seenesaagini. Nii ei jää seened sitked ega mõrud, nagu toorest seent külmutades võib juhtuda.
- Praadida rohke võiga (mitte õliga, õli ei tahku), suruda purki, panna külmkappi ja tarvitada ära paari kuu jooksul.
- Marineerida (1, 2) või teha segasalateid. Pole minu meelest parim viis kukeseene säilitamiseks, lihtsalt ei meeldi kukeseen hapus marinaadis.
- Kuivatada seened, peenestada kohviveskiga võimalikult jahuks ja kasutada suvalisele toidule seenemaitse andmiseks. Seda varianti eelistan lisaks sügavkülmutamisele ka ise. ...ja teha saab seda ju kõigist kupatamist mitte vajavatest seentest. Kukeseent on lihtsalt mugav kuivatada, ta ei kipu ussitama minema.
0 kommentaari:
Postita kommentaar