Krõbedad kanatiivad kahe kastmega

esmaspäev, 9. oktoober 2006

Kanatiivad, eriti kõrbedad ja hea kastmega, on õlle kõrvale ju lihtsalt oivalised! Vahel harva tarbides ei mõju nad ka figuurile laastavalt, kuigi võivad tekitada "rasket" sõltuvust :P

Krõbedad kanatiivad Krõbedad kanatiivad


Kanatiivad külma ja kuuma kastmega.
  • 1 kg terveid kanatiibu või pooltiibu
    4-5 küünt küüslauku
    0.3 dl õli
    poole sidruni mahl
    2-3 tl peent soola
    näpuotsaga cayenne'i pipart või tšillihelbeid

    Külm kaste:
    2 dl Hellmann's majoneesi
    1-2 spl mahedat sinepit (nt. Meira)

    Kuum kaste (umbkaudsed kogused, olenevad tootest):
    0.5 dl fariinsuhkrut
    0.25 dl sojakastet
    0.25 dl õli
    1 väike ananassikonserv ja/või mõnd haput mahla (sidrun, apelsin, ananass).
    1 keskmine sibul
    2 tl riivitud ingverit
    3 cm Põltsamaa sinepit, tuubist
    0.5 spl maisitärklist
 Terved tiivad poolitada ülemisest liigesest, pooltiivad asetada niisama suuremasse kaussi. Segada kokku marinaad, kallata tiibadele ja segada läbi. Jätta maitsestuma ja valmistada kastmed.
Tiivad võib maitsestuma jätta ka mõned tunnid varem ja valmistada soe kaste tiibade küpsemise ajal.

Külma kastmega on lihtne, see tuleb lihtsalt kokku segada ja külmikusse oma korda ootama panna.

Sooja kastme jaoks hakkida sibul hästi peeneks ja kuumutada õlis klaasjaks, mitte pruunistada! Keerata kuumus madalamaks ja lisada suhkur. Segada läbi ja lisada ühtlaseks püreestatud ananassikonserv ning soovi korral mõnd haput mahla või valget veini. Maitsestada ingveri ja sinepiga, lisada sojakaste ja maitsta. Vajadusel korrigeerida maitset. Paksendada maisitärklisega ja keeta vaikselt veel paar minutit. 

Kanatiivad laduda küpsetuspaberiga kaetud plaadile nii, et nad üksteise vastu ei puutuks. Küpsetada 250 kraadi juures naha krõbedaks muutumiseni, ca 30 minutit. Tiivad serveerida kuumalt.

PS! Pildil olevas tumedamas kastmes on kasutatud topeltkogus ananassi.

2 kommentaari:

maarja ütles ...

vot nendest ma õnneks sõltuvusse ei satu, kuid see omlett on sigahea, ja söön täna teist portsjonit. just lõpetasin viimase ampsu.

Thredahlia ütles ...

Tore, et maitseb. Ise olen ka igasugu katsetustele vaatamata sellele kindlaks jäänud.

Postita kommentaar