Toitev hevimehe õhtusöök, eriti, kui kasutada musti läätsi... või vähemalt nii mulle väideti. Maitseb igatahes mõnusasti, iseäranis järgmisel päeval.
Maitse poolest sobivad niisama hästi nii rohelised kui ka punased läätsed.
Tomati-läätsehautis suitsulihaga
1 sibul
4 küünt küüslauku
3 spl võid või õli
3 vart sellerit
1 tl tšillihelbeid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl kaneeli
2 tl laimi koort
1.5 dl klaas kuiva valget veini
250 g suitsuribi
5 dl vett, vajadusel rohkem
400 g tomatikonservi (kooritud, maitseaineteta)
300 g läätsesid
Pane suitsuribi väikese poti põhja ja kalla veega üle (ca 0.7 liitrit, et liha kataks). Lase vesi keema ja keeda liha pehmeks (ca 2 tundi). Vajadusel korja vahtu, lisa vahepeal veidi vett ja keera kont teist pidi.
Tõsta kont lihaga puljongist välja ja hoia puljong alles. Lase kondil jahtuda ja puhasta liha, jäta ootama.
Haki sibul, küüslauk ja sellerivarred ning prae rasvaines koos maitseainete ja laimikoorega keskmisel kuumusel, kuni sibul tõmbab klaasjaks.
Lisa vein ja sega. Lase veinil aurustuda.
Lisa ca pool liitrit suitsuribi puljongit ja läätsed (ülejäänud puljongi võid külmutada, üldse üle jääb). Lase keema tõusta ja hauta aeg-ajalt segades 10 minutit.
Lisa tomatikonserv ja puhastatud liha ning hauta läätsed pehmeks (aeg oleneb läätsevalikust). Vajadusel lisa vahepeal veidi vett.
Serveeri värske valge leivaga.
2 kommentaari:
Hevimehe õhtusöök :D :D
Kui ma nüüd õigesti aru sain, siis musta värvi toit on lahe ja kipub ühtlasi heviks kätte, tort ja läätsed ja... nüüd peaks musta pastat ka proovima :D
Postita kommentaar