Kui juba kartulitest oli juttu, siis tulgu porgandid ka, röstitud porgandid, sellised vürtsikad. Head ahjust võttes täitsa niisama või jahtunult jogurtidipiga. Igatpidi isutavad, aga vürtside vahekord jäägu igaühe maitseasjaks - kogused on vääääga subjektiivsed. Mõnele meeldib rohkem kaneeli, mõni ei salli koriandrit, mõni vürtsköömet... Pigem läheb kõike iga kord nina ja tunde järgi, mitte pulbreid mõõtes, nuusates ja aevastades :D
Kaneeli asemel võib lisada küüslauku ja küpsetele porganditele võib piserdada sidrunimahla.
Oluline on, et porgandid juba toorelt head krõmpsud ja maitsvad oleks, mida nooremad, seda parem. Selliseid, mis toorelt emotsiooni ei tekita, ei tasu kasutada.
Eee... ja täitsa teemaväliselt, ma peaks need kausid nüüd mõneks ajaks vist kuskile taha kappi ära pakkima - tundub, et neile meeldib hirmsasti poseerida :P
Vürtsikad porgandid
1.5 kg porgandeid
5 spl külmpressi oliiviõli
2 tl soola
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl jahvatatud kaneeli
0.5 tl tšillihelbeid või näpuotsaga pulbrit
Pane ahi 225 kraadi peale sooja.
Koori porgandid ja lõika umbes 5 cm pikkusteks kangideks (peenemad pikuti pooleks, jämedamad neljaks).
Sega porgandikangid õli ja maitseainetega, kalla küpsetusplaadile ja pane kuuma ahju. Küpseta, kuni porgandid on pehmed või jäta soovi korral väike krõmps sisse.
6 kommentaari:
See kauss on sul jah puhas romantika! Kust pärit?
Koduextrast :D
If you've got it, flaunt it :)
Aga me teeme ka analoogseid porgandeid, Kristjan nõuab kohe regulaarselt neid.
oi vat noid mina tahan :)
kaua nad umbkaudu küpsevad? poole tunni kanti?
Pille, Su porgandeid olen jah täheldanud. Oled Nami-namissegi päris mitu retsepti kogunud :)
Kajakas, poole tunni kanti jah, aga olenevalt porgandist ja tükeldajast pakuks pigem 20-45 minutit kogemusest :)
Mulle väga meeldivad porgandid-kartulid magusa tšillikastme ja jahvatatud muskaatpähkliga. Olen sullegi pakkunud :)
Triinu
Postita kommentaar