Kiire supp muskaatkõrvitsast

esmaspäev, 16. märts 2009

Maitsev ja toitev supp, kena pealekauba. Retsept Nami-namist, peaaegu.
Tšillihelbeid ei saanud ma jätta lisamata ja krõbe peekon sobis serveerimisel ka imehästi ja kõrvitsaseemneõli asemel läks kasutusse oliiviõli ja veel nipet-näpet.

Supp muskaatkõrvitsast


Püreesupp muskaatkõrvitsast

500 g (koorest ja sisust puhastatud) muskaatkõrvitsat
1 suurem kartul
1-2 haput õuna
2 tl riivitud ingverit
1 sibul
150 g suitsujuustu
4 spl röstitud kõrvitsaseemneid
värsket koriandrit
30 g võid
2 spl oliiviõli
2 spl karripulbrit
0.5 tl tšillihelbeid
mõni viil praetud peekonit

Koori kõrvits, kartul ja õun, lõika kuubikuteks.
Riivi ingver, haki sibul ja küüslauk. Prae sibul või-oliiviõli segus klaasjaks. Lisa küüslauk, karri ja tšilli ning kuumuta segades paar minutit.
Lisa ingver ja kõrvitsatükid ning prae kergelt läbi.
Lisa nii palju kuuma vett, et see kõrvitsatükke paari sentimeetri jagu kataks, keeda paar minutit ja lisa tükeldatud kartulid. Keeda kõik peaaegu pehmeks, viimasena lisa õunatükid.
Tõsta pott tulelt ja püreesta saumikseriga ühtlaseks.
Serveeri riivitud suitsujuustu, praetud peekoni, röstitud kõrvitsaseemnete ja värske hakitud koriandriga. Suitsujuustu võid lisada ka enne püreestamist.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minu lemmik on lihtsalt sibul, küüslauk, kõrvits, merevaik (kohvikoor), ingver ilma ühegi muu lisandita (loomulikult maitseained, petersell, till) ja kõik. pole vaja seda lihaollust nii palju näost sisse ajada.

R. ütles ...

Igasugune kõrvitsasupp maitseb pea alati hea, aga sinu oma ajab kohe eriti isutama :).

Üks blondiiniküsimus ikka ka, kust sa oled suutnud muskaatkõrvitsat leida? Otsisin ise ka seda ükspäev, aga mitte just edukalt.

Postita kommentaar