Mida te teete ülejääva kilo värske varsselleriga, kui salatisse, suppi või hautisesse kulub vaid paar vart ja värskelt süüa ei taha, lihtsalt ei maitse? Isegi küülik ei suuda seda kogust paari päevaga ära süüa.
Osta ju vaid paari vart ei õnnestu...
Krõmpsutate värskelt?
Varsseller on ilmselt värskest peast üks neist toiduainetest-viljadest, mida inimesed kas armastavad või vihkavad, aga seda värskest peast. Toorena ei meeldi ta eriti ka mulle, aga kuumutatud peast on tegu maitsvalt tagasihoidliku varrelisega, mis nii mõnegi supi, paja või kastme kraadi võrra paremaks muudab.
Kuumades toitudes sünnib aga õnneks väga edukalt kasutada viilutatud ja külmutatud varssellerit. Nii ma siis hakin ja külmutan ja hakin ja külmutan, parajate portsudena, et vajadusel korraga patta või kastrulisse pista.
6 kommentaari:
Waldorfi läks mu mälatamist mööda märksa rohkem kui paar vart. Veel isetehtud majoneesi peale, siis läheb seda salatit ennast ka palju :P
Siis pakutakse mulle lõunaks vahel sellerit valges kastmes, aga see on pigem klass öka. Võib olla peaks kunagi proovima kuiva valget veini kastmele lisada... Päris hää on aga sellerivarred singi sisse keerata, ahjupotti laduda ja bechameliga üle valada ja natuke juustu veel peale riputada ning ahju panna.
Tood poest liitri viina ja viis-kuus liitrit tomatimahla. Soola-pipart, tabascot ja worcestershire kastet on Sul kodus niikuinii. Varsselleri lõigud kokteilisegamiseks sobiva pikkusega pulkadeks ja kutsud mõned sõprad külla.
:)
Just paar nädalat tagasi jõudsin ise ka selleni, et külmutan portsudena. Seni olin samas seisus - toidu sisse vars või paar, ise toorelt süüa ei armasta, mis sellest, et söömine kulutab rohkem kcal kui annab!! :))
Bloody Mary.
@ Ivar ja Mann - :D
Ja seller peekonisse keerata tundub ka hea idee. Peekonisse keeratuna on ilmselt raudnaelad ka söödavad...
Sattusin ükspäev vaatama jupikest Oprah Show'st, kus näidati parasjagi "maailma parimate kalkuniburgerite" tegemist (tehti neid siis miski kuulsa koka poolt Donald Trumpi puhkekeskuses) - sinna käis mälu järgi kalkunihakkliha, hakitud rohelist õuna ja hakitud sellerit. Ja maitseaineid ja miskit chutney't oli ka. Vot rohkem ei mäleta. Ahjah, enne grillimist kästi pätsikesteks vormituna kaks tundi külmkapis hoida, muidu laguneb laiali. Vot seda retsepti mõtlesin ise ka proovida, tundus hästi lahe:)
Kristel
Postita kommentaar