Valge ahjukala - kiiresti, lihtsalt, maitsvalt

neljapäev, 10. juuli 2008

Olen kirjutanud punasest ahjukalast ja porrurõngastel küpsenud ahjukalast ja kalasupist ja... jätkan lihtsa ahjukala teemat, ikka maitsvalt.
Kala juures oli kirjas "punane tursk" - teab keegi sellist eksisteerivat või mitte - maitses ülihea.

Valge ahjukala

paksemat sorti väherasvast valget merekala
siledalehelist peterselli
värsket tilli
võid
sidrunit
soola

Roogi kala. Kui kasutad külmutatud kala, lase sel sulada külmikus!
Tee kala külgedele mõned diagonaalsed sisselõiked, et maitse paremini kalasse läheks.
Hõõru kala seest ja väljast meresoolaga ja topi kala kõht paksult hakitud tilli ja peterselli täis. Aseta kala(d) ahjuvormi, piserda üle sidrunimahlaga, kata võitükikeste ja sidruniviiludega. Võid võid koos rohelisega panna ka kala kõhtu.
Küpseta 200-kraadises ahjus kuni kala on küps (aeg oleneb kalast ja selle paksusest).
Veel:
kalast
ürtidest

2 kommentaari:

vahterliina ütles ...

olgu öeldud, et Su jutt pani mind uuesti neid makaroone tahtma, vahepeal läks isu juba üle, mis ma kunagi Soomes proovisin, need küll head ei olnud.

Thredahlia ütles ...

Sa ilmselt kommenteerisid nüüd ühe postitusega mööda, kui makroone mõtled :)

Eks see on maitse asi. Sattus ka mulle karpi hirmmagusaid (ilmselt enamus :P) ja neid, mis eriti ei maitsenud. Makroon on üks mõnus suutäis, kui maitse istub. Paar hapukamat olid ikka pääääääris meeldivad.

Postita kommentaar