Teise päeva risotto - arancini

kolmapäev, 2. jaanuar 2008

Arancini on maitsev võimalus eelmise päeva riisi- või risotojäägi kasutamiseks, sest Itaalia lõunaosas ja Sitsiilias, kust need riisipallid pärit on, tehakse neid keedetud riisist, Põhja-Itaalias aga risotost. Arancini tähendab tõlkes aga hoopis apelsinikesi ja apelsinidele nad nii suuruselt kui ka värvilt sarnanevadki.
Pildil on seenerisotost pallid täidetud Cambozola juustu ja oliividega.

Pille on sama asja proovinud kõrvitsarisotoga.



Risotopallid - arancini
(Algretsept: Giorgio Locatelli "Made in Italy: Food and Stories")

eelmise päeva (külma) risotot
lahti klopitud muna
jahu
riivsaia
täidist (mõnd juustu, ragu'd, ...)
friteerimiseks sobivat õli

Võta vasakusse kätte peotäis risotot ja vajuta selle keskele süvend ning täida meelepärase täidisega. Liigutades pihku rohkem rusikasse sule täidis riisipallisse nii, et see kusagilt välja immisema ei hakkaks. Lõpptulemus peaks jääma enam-vähem tennisepalli suurune, igatahes mitte väiksem.
Kata riisipall paneeringuga sellises järjekorras: muna, jahu, muna, riivsai (erinevalt tavapärasest: jahu, muna, riivsai). Lao valmis pallid küpsetamise ootele või külmuta.
Kuumuta õli kuni sellesse lisatud saiatükk hakkab särisema ja keera pliidi kuumust väiksemaks. Friteeri pallid mõnekaupa kuldseks ja serveeri soojalt.

Veel:
Risotost pikemalt ja seenerisoto
Nõgeserisoto

0 kommentaari:

Postita kommentaar