Ma pole kuhugi kadunud ja isegi kõrvits on puhastatud, aga vaba aeg kipub viimasel ajal uneajaks kuluma ja korralik kokkamine ei taha hästi päevaplaani mahtuda, pildistamisest rääkimata... üks lihtne ja toitev kõrvitsasupp kiireks kõhutäieks siiski.
Kõrvitsasupp sibula ja kartuliga
400 g kõrvitsat
200 g kartulit
200 g sibulat
3-5 küünt küüslauku
0.5 dl külmpressi oliiviõli
1.5 dl kuiva valget veini
5 dl kanapuljongit
soola, musta pipart
meelepäraseid ürte ja parmesani serveerimiseks
Puhasta köögiviljad, tükelda kartul ja kõrvits ning haki sibul ja küüslauk. Soojenda pujong keemiseni
(ja unusta puljongikuubik :P).
Aja õli potis kuumaks, keera kuumus kõrgelt keskmiseks ja kuumuta pidevalt segades köögivilju õlis 5-6 minutit.
Lisa vein ja lase sel täielikult aurustada. Samal ajal jätka köögiviljade segamist.
Kalla juurde kuum puljong ja keeda köögiviljad selles pehmeks.
Maitsesta supp soola ja pipraga ning püreeri kreemjaks ja ühtlaseks.
Serveeri meelepäraste hakitud ürtide ja õhukeste parmesaniviiludega.
Nipp paberõhukeste juustuviilude saamiseks murenema kippuvast ja kõvast parmesanist on juurviljakoorimise noa kasutamine.
Veel kõrvitsast:
Magus kõrvitsasupp maisimannaga
Kõrvitsasupp/puder mannaga - see klassikaline
Kõrvitsasupp kookospiima ja melissiga
Ürtidega ahjukõrvitsad
Suussulavad kõrvitsa-õunapirukad
0 kommentaari:
Postita kommentaar