Kõik algas sellest, et T. "tappis" oma kõrvitsa ja ootas ideid. Mind aga kummitas pikemat aega üks kõrva taha talletatud retsept. Ilus kõrvits oli - täitsa sisustuselement kohe.
Seega üks mõnusalt kookosene melissihõnguga supp, mida lihtsalt peab proovima... eriti, kui kõrvitsat on palju ja ideid vähe. Retsept on vabakäeline mugandus Mark Bittman'i NYT'is ilmunust [retsept].
Meliss ja kergelt karamelline siirup annavad sellele magutoidule minu jaoks just õige meki.
Või miks mitte kallata supp soojal suvehommikul koos jääkuubikutega pikka joogiklaasi ja nautida toitvalt külma sõõmu :)
Kõrvitsasupp kookospiima ja melissiga
800 g puhastatud kõrvitsat
800 g kookospiima (2 purki, mitte väherasvast)
2-3 spl võid
1-1.5 dl pruuni suhkrut (nt. Demerara, fariinsuhkur on siia liig)
näpuotsaga soola
1/2-1 tl looduslikku vanilliekstrakti
mõni spl vahtrasiirupit või vedelat mett või pruuni suhkrusiirupit
paar peotäit värsket sidrunmelissi
Lõika kõrvitsalt ära koor ja seemned tükkis pehme sisuga, tükelda viljaliha.
Sulata poti põhjas või. Lisa kõrvits, kookospiim, suhkur ja sool. Lase vaikselt keeda, aeg-ajalt segades, kuni kõrvits on täiesti pehme ja hakkab lagunema.
Püreeri supp või jäta tükiliseks. Jahuta toatemperatuurile - nii on supp tunduvalt maitsvam.
Vahetult enne serveerimist sega sisse vanilliekstrakt ja peenelt hakitud melissilehed. Nirista peale veidi vahtrasiirupit või vedelat mett ja serveeri jahtunult.
Veel kõrvitsast:
Ürtidega ahjukõrvitsad
Kõrvitsasupp(/puder) mannaga - see klassikaline
Suussulavad kõrvitsa-õunapirukad
1 kommentaari:
Tõesti, meie leiutatud lisandid olid täitsa mõnusad. Andsid huvitavat mekki. Ja mida külmem supp, seda mõnusama maitsega :)
Postita kommentaar