Lingilust

kolmapäev, 14. veebruar 2007

Jagan siin jälle vahepeal silma jäänud linke.
Rohkem küll vist endale talletamiseks, aga kes teab, ehk on minusuguseid segaseid veel, kellele meeldib enda jaoks põhjendada miks midagi just nii tehakse, nagu seda tehakse, ja miks midagi miskitpidi kohe kindlasti tegema ei peaks.

Harold McGee riisist: veest, keetmisajast, eeltöötlusest, lõhnast ja maitsest
punasest riisistriisi lõhnast ja tekstuurist; riisilõhnast, veinilõhnast ja hiirelõhnast.

Lühike nupuke, aga asjalikud kommentaarid sellest, kuidas veiseid toidetakse ja kuidas sõltub sellest liha kvaliteet... ja veel samal teemal. Mitte, et lingid oleks asjalikud, ei ole (vähemasti mitte õiges kontekstis meie jaoks), aga mõte on õige. ON oluline, kuidas meie toit on toidetud ja millistes tingimustes loomad on elanud. On oluline nii maitse seisukohalt kui ka erinevas mõjus tervisele. Kui ei usu, võrrelge poemuna vabalt peetud kana munaga ja erinevus ei saa jääda märkamata ei maitse ega värvi poolest.

Lõpuks üks lihtsalt huvitav peaaegu toidublogi.

0 kommentaari:

Postita kommentaar