Õhtusöök kalast ja spargelkapsast

kolmapäev, 10. mai 2006



Nädalavahetuse meeldiv kodune õhtusöök - üks vana ja üks uus lemmik ehk rukkijahus "püherdatud" valge kalafilee ja spargelkapsas Hollandi kastmes. Viimases on Pille blogi "süüdi" :D, tühja kõhuga ei tohi üldse lugema minna. Endale retsepti käe- ja suupäraseks kohandades asendasin spargelkapsavõrsed spargelkapsaga ja keetmise asemel aurutasin (koos spargliga ka muide väga maitsev). Lisaks sai veelkord tõestatud, et sellisel kujul on "jänkutoit" isegi paadunud lihaihalejatele söödav :).

Kalaga on selline lugu, et rukkijahus maitseb vist iga kalafilee hästi (heik on vast juba "klassika"), paremini igatahes mu meelest kui hariliku muna-jahu paneeringuga. Eriti tore, kui on natuke jämedam "koduse" jahvatusega rukkijahu, aga sellist kipub mul kapis leiva tarvis just nimelt olema. Enne jahusse kastmist lasen fileel natuke soola, pipra ja õige vähese sidrunimahlaga maitsestuda.
Ja et kõik näiks veelgi veidram - tegelikult söön ma kala enamasti külas ja ise eriti valmistama ei kipu. Viimasel ajal aga muutub külmik ja maitsemeel järjest kalasemaks, kuigi mõistus kisab, et räim ja heeringas on mürgised ja punased kalad kasvandustes antibiootikume, hormoone ja värvi täis pumbatud.

4 kommentaari:

Hellik ütles ...

Mina ei teadnudki toda rukkijahu nippi, tuleb nüüd omale ka kappi osta. Huvitav, kas kuskilt ökopoest saaksin toda jämedamat jahu.

Pille ütles ...

Oi, tänud viite eest!
Mina paneerin oma liha- ja kalatükke uhmris peenestatud Fazeri näkileivapurus - selline mõnusalt krõmps tuleb. Ja kala söön ka üha rohkem ja rohkem, seda peamiselt liha arvelt. Igasugu hirmu- ja õudusjutte kala kohta käib ka siinsest ajakirjandusest ja erinevatest kokandusfoorumitest läbi, aga ma ostan kala Edinburghi parimast kalapoest ja see natuke julgustab..

Thredahlia ütles ...

Ökopoest ei tea, ise otsan Tartus turult ühe taluniku käest.

Oeh jah, kui need kalad vaid poes kasvaks. Ise olen läinud seda teed, et ostan rohkem ookeanikalu külmutatud kujul - Läänemere kui saastunud sisemere ja kasvatuste (punased kalad enamasti) kala on see, mida kinnitatud andmetel üldse süüa ei sünniks, vähemasti mitte tihemini kui kord kvartalis.

Pille ütles ...

Siin Shotimaal seda saastunud sisemere ohtu õnneks ei ole ja siin on ka öko-kalu müügil. Kaks kärbest ühe hoobiga:)

Postita kommentaar