Juubelikook

laupäev, 27. mai 2006



Et mitte traditsiooni rikkuda, siis veel üks magus elukas (tegelikult maitsevad mulle soolased toidud hoopis rohkem kui magusad!) - lihtne kook, kui kohe üldse süüa teha ei viitsi, aga midagi magusat siiski tahaks ja kehakaalu pärast ei muretse.

Juubelikook
  • 1 pakk Juubeli tordipulbrit
    400 g kohupiimapastat (harilik, suhkruta)
    2 keskmist muna
    1/2 sidruni mahl
    1 purk konservvirsikuid siirupis
    (vajadusel suhkrut)
    külma võid
Sega kokku kohupiimapasta, tükeldatud konservvirsikud, munad, sidrunimahl, natuke virsikukonservi siirupit ja vajadusel suhkrut (tordipulber on väga magus, mina harilikult eraldi suhkrut ei pane). Segu peaks tulema vedelamapoolne.
Kata lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga.
Puista vormi põhja õhuke kiht tordipulbrit, kata õhukese kihi kohupiimaseguga ja nii edasi. Pealmise kihi alla võib laduda õhukeselt viilutatud konservvirsikuid ja pealmiseks kihiks peab jääma tordipulber.
Kata kook pealt külmast võist lõigatud õhukeste laastudega ja küpseta 200 kraadini eelsoojendatud ahjus kuni kook on küps, umbes 45-60 minutit olenevalt koogi paksusest.
Serveeri jahtunult.

Nagu kogemus näitab, siis jahtunult püsib kook peaaegu koos ka ilma munadeta, aga parem oleks sellist hajameelsust siiski vältida.

4 kommentaari:

Pille ütles ...

See on mu õe lemmikkook, kuigi ta teeb seda virsikuteta. Polegi kaua aega saanud. Kui juulis kodumaale tulen, siis tellin seda temalt:)
PS Ingverisoks on juba varutud, homme ostan suhkrustet ingverikrõbuskid ka ära;)

Thredahlia ütles ...

Ma olen täitsa kindel, et nii toredad inimesed on defitsiit ja letialune kaup :P Tänud juba ette!

See kook on ka selline kiirtoidu-variant, millesse ma ideeliselt kõige paremini ei suhtu selle tordipulbri pärast, aga samas tuleb ju tihti ette neid olukordi, kus midagi on vaja ilma suurema pingutuseta ja lihtsalt valmis teha :). Siiski sobivad virsikud (või õunad) selle kombinatsiooniga väga hästi, tasub kindlasti proovida.

Pille ütles ...

Kas nad just defitsiit ja letialune kaup on, küll on nad aga seitsme maa ja mere taga:)
Teel.

tuulealleaa ütles ...

väga sooviks teada, mida see juubelitordi pulber endas täpselt sisaldab ja kas seda oleks võimalik ka kuidagi ise kokku segada?!

Postita kommentaar