Sügis

neljapäev, 20. september 2012

Sügis!

Mida teie pildil näete? Mina näen risotot (puravikud ja/või kukeseened), seenesalatit (riisikad), praetud seeni röstleivaga (kukeseened või kitsemamplid), seenepirukat (mittekupatatavad liigid), seenešnitsleid (kitsemamplid) ja seenekastet kartuliga (kõik peale puravike). mittekupatatavaid liike võiks ka veiniga marineerida või kukeseeni-puravikke kuivatada või külmutada ja männiriisikaid kerge soolveega purki panna, kui neid rohkem oleks.

4 kommentaari:

Liina ütles ...

Ma näen pildil seenelasanjet, seenesuppi, grillitud täidetud pilvikuid, kitsemampli-vähisaba võikut ja soolaseenesalatit külmsuitsupõdraga.
Kui aus olla, siis pole see mingi tühipaljas nägemus, loetelu kajastab mu läinud nädalavahetuse menüüd :-)

Thredahlia ütles ...

Vägev menüü! Seenelasanje kõlab mõnusasti ja on sel aastal veel proovimata.
Meil on ülalnimetatu sel hooajal ka pea täies koosseisus esindatud olnud, korduvalt, tulenevalt masohhistlikust kirest igal nädalavahetusel iga seene järele sirge seljaga kükitada (laps kotiga seljas või puusal) :D

Liina ütles ...

Ma püüan ette kujutada, kuidas oleks korjata seeni, üks seenemikk puusal kõlkumas - väga lihtne vist ei ole :-)
Seenelasanje ajas mind kohe nii elevile, et keetsin ka tomatikastme värsketest üleküpsetest tomatitest ise. Lasanje sisse läksid liivtatikud. Grillimiseks sobisid kollased pilvikud, neid ei pea kupatama. Seenesuppi tegin aga lehterkukeseentest ja timpnarmikutest. Oli lihtsalt nii äraütlemata hea mets, kust kõik need korraga kätte sain. Vähe sellest, ilm oli soodne ja enne seenetamist sai isegi end üle kere merevette kastetud, pärast aga veel hommikupannikate jaoks mustikaidki korjatud. Selline nädalalõpp tegi läinud suvele pika puuga ära :-)

Thredahlia ütles ...

Kõlab mõnusasti! Karta on, et selliste ilmadega on selleks aastaks ühelpool...

Postita kommentaar