Ploomid ahju

esmaspäev, 3. september 2012

Meil siin juhtus ühel päeval, et ploome oli köögis rohkem, kui kõhtudesse mahtus. Külmikus leidus lehttainast. Ja nii said neist ploomipirukad, lihtsad, aga hirmmaitsvad.

Ploomipirukad

Vaja on:

ploome
lehttainast (soovitavalt seda pärmiga versiooni)
Kalevi martsipanibatooni  Vana Tallinnaga  (või matsipani ja Vana Tallinnat)
suhkrut
jahu
võid

Eemalda ploomidelt kivid ja lõika pikuti neljaks.
Näpi jahu, või ja suhkur pigem magusamaks puruks.
Lõika martsipanibatoon tükkideks. Ühest batoonist piisab ca 8-10 piruka tarvis.
Lõika lehttainas ruutudeks. Vajuta iga ruut ühte külge pidi suhkrusse ja kata sellega muffinivormi pesa nii, et suhkruga pool jääb üles.
Pane piruka põhja martsipanitükike, siis ohtralt ploome ja peale veel veidi suhkrut (ploomid lähevad küpsedes väga hapuks). Kõige pealt kata pirukas ohtra puruga. Kui lehttainas on pärmiga, siis lase pirukatel vähemalt ca 15 min kerkida.
Küpseta pirukaid 200-kraadises ahjus, kuni need on kuldpruunid ja küpsed.

0 kommentaari:

Postita kommentaar