Lihtsalt retsept, suurema targutamiseta: porgandi-riisivorm

kolmapäev, 21. märts 2007

Mitte küll päris soomalaste porkkanalaatikko, aga midagi sinnapoole küll :P

Porgandi-riisivorm


500 g keedetud pruuni riisi
300-400 g peenelt riivitud toorest mahlast porgandit
2.5-3 dl kohvikoort
2 muna
150 g toorjuustu (nt. ürtidega või maitsestamata)
riivitud muskaatpähklit
soola

Sega kokku, kalla 3-4 cm kihina vormi, küpseta  umbes 45 minutit 175-kraadises ahjus ja naudi! Vabalt võib porgandit rohkem ja/või riisi vähem panna.
Vahelduse mõttes võib lisada röstitud ja hakitud pähkelid või pisikesi ananassitükke. Ka võib koore asendada kookospiimaga. Sobib kuumalt lõunaks, soojendatult hommikukohvi kõrvale (külma nõrutatud Pajumäe maitsestamata jogurtiga, mmm...) või kiiruga tööle kaasa võtmiseks, kannatab külmutamistki - universaalne :)


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oi see tundub ikka tõsiselt ahvatlev... Peab järgi proovima.

Anonüümne ütles ...

Kuidas üks roog saab olla lihtne aga nii hea, et sellest ei saanud isu täis ja ilmselt mõnda aega seda teengi. :)
Lisasin tubli kihi riivjuustu ka kohe ahju pannes, küpses kena kuldne pehme kaas sellest.

Parimat, Mari

Postita kommentaar