Mitte küll päris soomalaste porkkanalaatikko, aga midagi sinnapoole küll :P
Porgandi-riisivorm
500 g keedetud pruuni riisi
300-400 g peenelt riivitud toorest mahlast porgandit
2.5-3 dl kohvikoort
2 muna
150 g toorjuustu (nt. ürtidega või maitsestamata)
riivitud muskaatpähklit
soola
Sega kokku, kalla 3-4 cm kihina vormi, küpseta umbes 45 minutit 175-kraadises ahjus ja naudi! Vabalt võib porgandit rohkem ja/või riisi vähem panna.
Vahelduse mõttes võib lisada röstitud ja hakitud pähkelid või pisikesi ananassitükke. Ka võib koore asendada kookospiimaga. Sobib kuumalt lõunaks, soojendatult hommikukohvi kõrvale (külma nõrutatud Pajumäe maitsestamata jogurtiga, mmm...) või kiiruga tööle kaasa võtmiseks, kannatab külmutamistki - universaalne :)
2 kommentaari:
Oi see tundub ikka tõsiselt ahvatlev... Peab järgi proovima.
Kuidas üks roog saab olla lihtne aga nii hea, et sellest ei saanud isu täis ja ilmselt mõnda aega seda teengi. :)
Lisasin tubli kihi riivjuustu ka kohe ahju pannes, küpses kena kuldne pehme kaas sellest.
Parimat, Mari
Postita kommentaar