Punapeedi-kitsejuustusalat

neljapäev, 19. juuni 2008

Veel üks retsept ainsast vabast õhtupoolikust Prantsusmaa-seikluste (Pariis,
Pierre Hermé Paris, Saint-Étienne, Marseille) ja Itaalia konverentsi vahel (tagasi juuli alguses). Peediõhtu oli tore ja üldse mitte liiga peedine... vedelal kraadiga kujul me seda ju ei tarbinud :D
Triinu, ma loodan, et Sul järgmisena mädarõikaülejääki pole - peet oli hoopis lihtsam teema :P

Punapeedi-kitsejuustusalat
(Nami-nami ainetel, peaaegu)

Salat:
4 keskmist keedetud punapeeti
125 g mahedamaitselist kitsejuustu
1 pisem apteegitill ehk fenkol
200 g erinevat lehtsalatit, põld-võõrkapsast, jne.
Kreeka pähkleid peale raputamiseks

Kaste:
pool pisemat sibulat
2 tl teralist sinepit
1 tl suhkrut
0.5 tl soola
noaotsatäis musta pipart
1 sl valget veiniäädikat
3 sl oliiviõli

Kastmeks haki sibul imepeeneks ja sega kõik ained peale õli kausis. Siis nirista juurde oliiviõli, kastet pidevalt vispliga segades. Hoia külmkapis (võib teha eelmisel päeval) .
Lõika apteegitill pikuti pooleks, eemalda juurekoht ja lõika ülejäänud apteegitill õhukesteks viiludeks.
Sega apteegitill salatirohelisega, tõsta peale punapeeditükid ja kitsejuust, nirista üle kastmega, lisa pähklid ja serveeri kohe.

Pildil on Kreeka pähkli asemel piiniaseemned, sest esimesed olid ilmselt kapist kõhtu haihtunud, kuid sobiksid salatisse paremini.

0 kommentaari:

Postita kommentaar