Juustupulgad

esmaspäev, 20. veebruar 2006

Endiselt lihtsate küpsiste lainel. Kuskilt sügava kultuurkihi alt leidsin sügisesed juustuküpsised, milles saab ära kasutada kas või juba kuivama kippuva juustutüki, peaasi, et oleks riivitav.
Olen mingi küpsisenakkuse saanud, jube tahtmine on midagi krõbistada ja selleks, et krõbistada, tuleb küpsetada. Kehakaalule ei saa see ometi positiivselt mõjuda.




  • 100 g riivitavat juustu (Emmental)
    100 g võid
    100 g nisujahu (2 dl)
    1 tl küpsetuspulbrit

Riivi juust. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning toasooja rasvaine hulka riivjuust, jahusegu. Sõtku tainas puukahvliga ühtlaselt tihkeks. Vormi tainast sõrmejämedusi rulle ja lõika need umbes 6 cm pikkusteks pulkadeks. Pane pulgad mõõdukate vahedega küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200 kraadi juures ahju keskosas kuldkollaseks. Küpsised vajuvad laiemaks ja õhemaks. Küpsetamisaeg on 12-15 minutit.
Omast kogemusest võin soovitada, et küpsiseid tuleb hoolega jälgida, sest kui kas või äär kipub pruuniks minema, siis läheb juust küpsises ebameeldivalt mõruks.
Küpsisetainast võib meelepäraselt maitsestada ürtide või muude maitseainetega.
Õlle või veini kõrvale sobivad need küpsised oivaliselt.

3 kommentaari:

Pille ütles ...

Ma teen analoogseid juustupulki, aga küpsetuspulbrit ei pane ja lisan hoopis teelusikatäie paprikapulbrit maitseks. Peakski jälle tegema (kui Coldrexi dieet läbi saab:)

Thredahlia ütles ...

Seda tainast annab tõesti erinevalt maitsestada. Ise olen proovinud näiteks sibulahelveste või köömnetega.

PS! Idamaine ahjulõhe/forell oli imemaitsev.

Evelin ütles ...

Oh! See retsept on ju täpipealt samasugune, kui see, mille umbes 10-aastaselt vanaema iidavanast kokaraamtust välja kaevasin, sõnadega 'Neid ma teen!' Ainult et seal oli ka soovitus pulki pealt munaga määrida, samas aga kindlasti mitte külgedelt. Nüüd tegin lõpuks isale õlle kõrvale valmis:)

Postita kommentaar