Ei pääse ka mina. Kolleegi suur ja tähtis aastane tööjuubel on piisav vabandus :P
Nami-nami foorumis on üleval tore kooskokkamise teema. Kasutasin seekord "kurjasti" ära oma Türgist kaasa veetud tulihaput ja siirupiselt paksu granaatõunaekstrakti (nar ekşisi, pomegranate molasses), lisasin nii kreemisse kui piserdasin mõne tilga serveerimisel koogi peale.
Maitses järjekordselt hea :P
Pavlova retsept on siin.
Granaatõuna-laimi-mascarponekreem:
250 g mascarpone't
2 dl vahukoort
2 spl suhkrut
1 tl riivitud laimikoort
1 spl haput granaatõunaekstrakti (või laimimahla)
poole granaatõuna seemned
Vahusta toasoe mascarpone suhkru ja laimikoorega, lisa tilkhaaval granaatõunaekstrakt ja sega ühtlaseks. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult mascarponevahu hulka.
Kata jahtunud besee kreemiga ja puista üle granaatõunaseemnetega.
Peale piserdasin veel veidi tulihaput ja siirupiselt paksu granaatõunaekstrakti.
Seekord oli kook tunduvalt magusam kui maasikatega (konkreetse granaatõuna eripära) ja granaatõunaekstrakti ei julgenud ma eriti palju "piserdada", aga seda peaks järgmisel korral vähemalt serveerimisel rohkem koogile tilgutama :P
PS! Keerasin seekord beseel enne katmist alumise pool üles. Keeramata ja kõrgemate servadega besee meeldis siiski rohkem.
2 kommentaari:
No mul on nyyd kohe kahju, et kooskokkamise ajal Eestis pole - oleks ise tahtnud ka ikka jooksvalt kaasa lyya ;) Mulle v2ga meeldivad granaat6unaseemned Su pavlova peal - t6esti nagu rubiinid!
Jaa, rubiinid... koos kiividega olid veel paremad.
Ega see ju viimaseks kooskokkamiseks jää :P
Postita kommentaar