Omlett - lihtne lõuna

kolmapäev, 8. aprill 2009

Singi-juustu-spinatiomlett


Vaja läheb:
Spinatit, riivitud juustu, suitsupeekonit või paari neist ja vett

Prae peekonist rasv välja, lisa pannile pestud ja hakitud spinat (või külmutatud). Kuumuta, kuni spinat "kokku kukub" kalla üle veega (spl per muna) kergelt lahti klopitud munad ja keera kuumus madalaks. Peaaegu hüübinud munale riputa riivjuust, keera omlett pooleks ja serveeri värske salatiga.
Lihtne ju. Maitsev ka.

Aaa... ja halasta oma tervisele ning sünnist surmani piinlevatele puurikanadele ja osta vabakäigukanade mune, kollaseid ja kõva koorega!

6 kommentaari:

KK ütles ...

See on mu viimase aja lemmik hommikusöök aga ma teen ilma peekonita. Porrut panen ja paprikat kah, nammm :)

Thredahlia ütles ...

Mul ka hommikusöögiks harilikult ainult spinat+küüslauk+muna või peekon+muna või juust+köömned+muna, aga tõhusaks lõunaks sai kõik koos kasutusse.

udupea ütles ...

tavalisest linnapoest neid vabakäigukanade mune küll ei leia :(

Thredahlia ütles ...

Probleem on see väljaspool Tallinna-Tartut küll jah.
Aga samas asi paraneb - näiteks Selveris on ökomunad juba vilksatanud.

lalione ütles ...

Pidamisviisi üle võib diskuteerida nii ja teisiti. Munakollase värvus sõltub söötmisest. Tööstuslikus munatootmises (nii puurikanade kui sügavallapanul e. vabalt peetavate puhul)kasutatakse väga täpselt toitaine- ja tootmisvajadusi rahuldavat söödasegu, kus kõik vajalikud vitamiinid ja muud ained paigas. Ka sel viisil saab kollaseid mune- lisades vastavaid looduslikke või tööstuslikke värviandvaid aineid sööta. Mõju tervisele- nägemismeelele meeldib rohkem. Päris "maavanaema" kanade, kes toituvad sellest, mida vaid kätte saavad, munade munavalged peaksid kollase kõrvalt olema õrnalt rohekad- siis on see kõige ökom...ehkki sööt, mille baasil muna on moodustunud, ei on kontrollitud...

Thredahlia ütles ...

Looma füsioloogiat (ja seega ka liha ning muna) mõjutavad otseleslt pidamistingimused, kaugeltki mitte ainult toit. See kas, kuidas ja kui palju loom liikuda saab (pind, temperatuur, päevavalgus, jne), kui palju arvestatakse tema liigiomaste vajadustega, kui palju tegeletakse ennetava üleravimisega, jne.
Toit on ainult üks lüli :)

Selle tasakaalustatud ja kontrollimatu koha pealt lubage natuke naerda - olen kahjuks üsna hästi kursis tööstuslike söötade koostistega... tasakaalustatud ja vitamiinirikkad on need kahjuks vaid paberil.

Postita kommentaar