Kuna info otsimine lähemate Euroopa riikide kohta on minu jaoks viimastel päevadel olnud väga aktuaalne, siis avastasin, et paar nädalat tagasi tehtud juustušnitslid on kaasaegne Tšehhi rahvustoit (smažený sýr). Maitsvad on need õlle kõrvale igal juhul küll, mis sest et tohutult toitvad.
Juustušnitsel ehk paneeritud juust
- Saaremaa Kadaka suitsutatud juustu, nt. küüslauguga, või muud tugeva maitsega kõvemat juustu
lahti klopitud muna
riivsaia
õli praadimiseks ja kuuma panni
Juust lõigata umbes sentimeetripaksusteks sobiva suurusega viiludeks. Suupisteks õlle kõrvale kitsamad, põhiroana söömiseks suuremad.
Õnnestumise tagavad hästi valitud juust, korralik paneerimine ja tuline pann piisava õliga.
Juustuviilud kasta üleni munasse ja patsutada korralikult riivsaias nii, et kõik küljed on kaetud ja juust pole enam kuskilt munast märg.
Pannil kuumutada õli ja praadida juustuviilud mõlemalt puult kuldseks.
Serveerida kuumalt.
3 kommentaari:
See ju hoopis kreeklaste saganaki!? Peaaegu:)
Ju siis on kaugemalt üle võetud :)
Reisimaterjale üle lugedes jäi silma, et kaasajal väga nõutud kaup.
Hee, aga sul on ilmselt lausa värsked mälestused Kreekast koha pealt :D.
Mul jookseb suu vett.
Postita kommentaar