Juustušnitsel

kolmapäev, 28. juuni 2006

Kuna info otsimine lähemate Euroopa riikide kohta on minu jaoks viimastel päevadel olnud väga aktuaalne, siis avastasin, et paar nädalat tagasi tehtud juustušnitslid on kaasaegne Tšehhi rahvustoit (smažený sýr). Maitsvad on need õlle kõrvale igal juhul küll, mis sest et tohutult toitvad.


Juustušnitsel ehk paneeritud juust
  • Saaremaa Kadaka suitsutatud juustu, nt. küüslauguga, või muud tugeva maitsega kõvemat juustu
    lahti klopitud muna
    riivsaia
    õli praadimiseks ja kuuma panni
Ühte kaussi kloppida lahti muna, teise puistata riivsai (või miks mitte ka riivleib).
Juust lõigata umbes sentimeetripaksusteks sobiva suurusega viiludeks. Suupisteks õlle kõrvale kitsamad, põhiroana söömiseks suuremad.
Õnnestumise tagavad hästi valitud juust, korralik paneerimine ja tuline pann piisava õliga.
Juustuviilud kasta üleni munasse ja patsutada korralikult riivsaias nii, et kõik küljed on kaetud ja juust pole enam kuskilt munast märg.
Pannil kuumutada õli ja praadida juustuviilud mõlemalt puult kuldseks.
Serveerida kuumalt.


3 kommentaari:

Pille ütles ...

See ju hoopis kreeklaste saganaki!? Peaaegu:)

Thredahlia ütles ...

Ju siis on kaugemalt üle võetud :)
Reisimaterjale üle lugedes jäi silma, et kaasajal väga nõutud kaup.
Hee, aga sul on ilmselt lausa värsked mälestused Kreekast koha pealt :D.

evert ütles ...

Mul jookseb suu vett.

Postita kommentaar