Sõime külas suppi ja hakkas meeldima. Retsept on originaalis Santa Maria reklaammaterjalist, aga maitseb ülihästi ka valmissegudeta, selline mõnus koorene ja piisavalt tšilline seespidine soojendaja.
Minu maitsele oli originaalretseptis natuke liiga palju maisi ja vedelikku ja vähe sibulat-paprikat, parandasin "vea". Ilmselt saaks veel parem, kui paprika eelnevalt röstida.
Tšilli, vürtsköömne ja küüslaugu asemel võib kasutada 2-3 tl Santa Maria Tex Mex Taco maitseainesegu nagu originaalretseptis. Valmisseguga ei ole tulemus eriti tšilline (kui ei taha vürtsköömneid üle doseerida) ja tulisema tulemuse saamiseks, tuleks tšillit lisada.
Nõrgema saumiksri/kannmiksri korral oleks mõistlik mais eraldi püreestada ja lisada potti alles koos veega. Vastasel korral ei pruugi maisikestad püreestamisel piisavalt puruneda.
Värske koriandriga ei olnud kaubandusvõrgus kahjuks võimalik end varustada, aga maitselt sobiks see ideaalselt ja juustumaitselised maisikrõpsud passivad ka hästi kõrvale krõbistamiseks.
Õlu on vabatahtlik lisand, rohkem supipõlguritest meeste meelitamiseks.
Terav maisisupp
(ca 4-5le)
3 paprikat, tükeldatud
2 sibulat, hakitud
2-3 küünt küüslauku, hakitud
500-600g külmutatud või konservmaisi (olenevalt purgi suurusest)
ca 600-700 ml vett või puljongit (kana või aedviljaga)
200 ml 10% kohvikoort
tšillit, toorest või helbena
vürtsköömneid, jahvatatud
soola
õli praadimiseks
värsket koriandrit
juustuga maisikrõpse
Prae sibul poti põhjas õlis klaasjaks, aga ära pruunista. Lisa paprika, küüslauk ja mais (kui püreestad kõik koos). Maitsesta tšilli, vütsköömne ja soolaga, sega läbi ning kuumuta aeg-jalt segades 5 minutit!
Lisa vesi või puljong ja maisipüree (kui püreestad maisi eraldi), lase keema tõusta ja püreeri saumiksriga või kannmiksris. Vedelikku võiks olla nii palju, et see poti sisu kataks, aga mitte väga palju rohkem. Võid jätta supi nii pisut tükilise nagu pildil või püreestada supi siidiselt ühtlaseks, oleneb sööjate eelistustest.
Lisa koor, vajadusel maitsesta ja keeda pidevalt segades veel 5 minutit (või kauem, kui kasutad toorest maisi).
Serveeri hakitud koriandrilehtede ja juustuste maisikrõpsudega.
2 kommentaari:
Supi kiidan heaks, õllevalikuga ei saa kuidagi nõus olla
Õllevalik allub meil demokraatiale :)
Oleneb, kas poes jääb peale Tallinna või Tartu hääl...
Postita kommentaar