Jahutav rabarberilimonaad

pühapäev, 26. juuni 2011

Külm, kerge gaasiga ja kustutab janu... rabarberijahedik, kodune :)
Midagi paremat on kuumal päeval ilmselt raske välja mõelda.


Rabarberijahedik

rabarberit
vett
suhkrut
jääd
gaseeritud mineraalvett

Puhasta rabarberid (ära koori!) ja lõika suuremateks tükkideks, kalla potti. Kata rabarberitükid veega ja keeda pehmeks. Suru mahl sõelal või läbi marlikoti pigistades rababrberitest välja ja kalla potti tagasi. Lisa maitse järgi suhkrut (pigem rohkem kui vähem) ja lase veel korra keema tõusta. Tulemuseks peaks olema intensiivse maitsega siirup.
Sellise siirupi võib villida steriilsesse taarasse pikemaks säilimiseks või hoida külmikus ja kasutada umbes nädala jooksul.
Jahediku tarvis sega maitsele sobivas vahekorras rabarberisiirupit ja gaseeritud mineraalvett, jahuta jääga ja serveeri.

Rabarberilimonaad / rhubarb lemonade

Aga muidugi saab rabarberist ka hoopis moosi (näiteks koos maasikatega) või mõnd vürtsikat kastet liha kõrvale, koogist, jäätisest või toorena külmutamisest rääkimata. Et rabarberit peale jaanipäeva suureneva oblikhappe sisalduse tõttu enam eriti tervislik süüa pole, on seda maasikamoosi tarvis mõistlik sügavkülmas või vesihoidisena säilitada.

Rabarber/rhubarb :)

Rabarberimoos vanilliga / rhubarb jam with vanilla

2 kommentaari:

Marju ütles ...

Mulle meeldib. Olen seda kümneid kordi teinud ja rabarberisoodaks nimetanud, aga jahedik on nauditavam.

Post ütles ...

Olen teinud rabarberi mahla purkidesse tavalise mahlaaurutiga, säilib päris kaua ning saab ka talvel kenasti juua. Olen teinud ka rabarberi veini ning pannud rabarberit sügavkülma koogi ja kisselli jaoks. Mineraalveega pole veel proovinud, võtan lähipäevil plaani :)

Postita kommentaar