Aasta vahetus lambakintsuga :)

esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Uus aasta tuli meile lambakintsuga, mõnusa pehme ja küüslauguse lambakintsuga. Täpset retsepti ei tule ega ole, aga küpsetatud ta sai ja sööjad mõmisesid :)
Lauas märgiti, et magusa sinepiga olla eriti maitsev...



Vaja läheb:

Lambakintsu muidugi, sama kevade tallelt :)
Paar pead küüslauku
Mõni oksake rosmariini
Kanti pool pudelit kuiva valget veini
Soola ja jahvatatud musta pipart
Toorsuitsupeekonit

Torgi peenikese terava noaga kintsulihasse küüslaugu küünte arvu jagu auke. Hõõru kints (sh torgitud augud seestpoolt) soola ja musta pipraga. Suru aukudesse küüslauguküüned ja küüslaugu otsa rosmariini. Pane kints tervesse kilekotti ja jäta külmikusse maitsestuma, näiteks eelnevaks ööks.
Võta kints külmikust, kalla kotti vein, sule kott kindlalt ja lase lihal läbinisti toatemperatuurile soojeneda (ehk lihtsalt tund-paar seista). Seejärel kuumuta ahi 180 kraadini, kalla vedelik kotist sügavale ahjupannile (lisa teist samapalju vett), tõsta sinna ka kints, kata peekoniviiludega ja pista ahju. Peekon kaitseb liha pinda ja selle kõrbema minek on normaalne. Küpsetusaeg oleneb ahju režiimist ja kintsu kaalust, aga küpsetada tuleb, kuni liha on pehme ja peekon vähemalt krõbe - meil läks sel korral umbes kolm ja pool tundi. Aeg-ajalt tuleks liha siiski kontrollida ja vedelikkugi lisada. Võib küpsetada ka madalamal temperatuuril ja kauem - seda parem liha saab.
Poole küpsemise ajal võib pannile lisada terved kooritud kartulid ja lisada neile näiteks mõni kild hanerasva.
Küpsenud ja ahjust välja tõstetud lambal tuleks enne lahti lõikamist paarkümmend minutit puhata lasta, et lihamahlad lõikamisel välja ei jookseks. Sel ajal saab näiteks pannile jäänud leemest teha kastme.
Lihalõikamise käigus võib küpsenud rosmariinilehed mugavama söömise eesmärgil eemaldada.

2 kommentaari:

Kärt ütles ...

Mulle meeldib, et sa oled uhke ja isuga lihasööja, hea meel on kohe vaadata sellist mahlast maitsvat lihahunnikut. Tühja kõhuga on see veel eriti raske :)

Thredahlia ütles ...

Olen liigiomaselt veendunud omnivoor :)
Aga lihahunnik oli tõesti maitsev :P

Postita kommentaar