Sõbraks rooskapsaga

pühapäev, 7. veebruar 2010

Rooskapsas on üks neist toitudest, mida inimesed kas armastavad või vihkavad...
Tuleb nentida, et paljuski on see kinni valmistaja teadmatuses. Nimelt on kibedust põhjustavad kemikaalid (tiotsüanaadid) peidus pisikeste kapsapeade keskmes ja selle kibeduse kaotamiseks tuleb poolitatud rooskapsaid mõni minut rohkes vees vulinal keeta ja alles siis toiduks tarvitada (osad kibetajad lagunevad kuumutades, osad tekivad - nokk kinni, saba lahti).
Nii lihtne see ongi, ei mingit kibedust :)
Saagem sõbraks rooskapsaga!

Röstitud rooskapsas


Soe suupiste või roalisand rooskapsast

meelepärane kogus rooskapsaid
vett keetmiseks
õli praadimiseks/röstimiseks

röstitud pähkelid või piiniaseemneid
sidruni- või laimimahla
meresoola(helbeid)

Poolita rooskapsad ja kuhja friteerimissõela sisse.
Aja potitäis vett keema. Sukelda sõel kapsastega vette ja keeda 2-3 minutit.
Tõsta kapsad veest välja ning jahuta külma voolava vee all, nõruta.
Tõsta kapsad lõikepool allpool ahjuplaadile, piserda üle oliiviõliga ja rösti tulises ahjus lõikepinna pruunistumiseni. Ahjus röstimise asemel saab rooskapsaid ka praadida, ikka lõikepind allpool.
Serveeri kapsapoolikud sidruni- või laimimahla, meresoola ja röstitud pähklitega.

1 kommentaari:

Lilly Munster ütles ...

Oi, rooskapsad on Belgia laste standardne ôudustoit :) Kakatempel on nii kôva, et mu vanem poeg pole kunagi ühtegi rooskapsast proovinud, aga vastus küsimusele, mis sulle üldse ei maitse, tuleb kibekähku.
Vanemad aga armastavad neid kapsakesi, täiesti terved kapsad kaovad ruttu keedetult, aurutatult ja supi sees :P

Postita kommentaar