Mulle, kes ma keedetud kartulit eriti ei salli ("söön-aga-ise-ei-teeks" tasemel), meeldib kartulit muus vormis süüa. Enamasti ahjukartulina või hautistes. See siin on üks lihtne variant, kus kõik koostisosad ja kogused on vabalt muudetvad vastavalt külmiku sisule.
Lihtne pannikas
mõned kartulid
paar punast paprikat
mõnisada grammi hakkliha (siga, veis, lammas)
purk purustatud tomatit
mõni küüs küüslauku
tugevamaitselist puljongit või kontsentraati (veis, lammas, metsloom, mitte kana)
soola ja pipart
sibulat, peterselli serveerimiseks
õli praadimiseks
Haki küüslauk ja paprika, kuubista kooritud kartulid.
Pruunista hakkliha ja paprika kergelt õlis, lisa küüslauk ja kuumuta veel veidi.
Lisa kartulikuubikud ja sega läbi. Lisa paarsada milliliitrit puljongit ja umbes poole rohkem tomatikonservi, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni ja alanda temperatuuri.
Hauta madalamal kuumusel kaane all kartuli pehmenemiseni. Arvesta, et kartuli pehmenemine võtab aega (happeline keskkond). Pikem haudumine muudab siinjuures oluliselt paremaks nii liha kui ka tomati :)
Serveeri rohelise sibula ja/või peterselliga.
0 kommentaari:
Postita kommentaar