Muuuuustikad!

laupäev, 29. juuli 2006



Pärnumaa mustikatest... mustikatest pole eriti midagi rääkida. Neid lihtsalt ei ole, nagu ilmselt paljusid metsa- ja aiaande sel aastal. Paari murakat nägime ka, toorest ja kaugelt, jõhvikamättad olid puhta tühjad. Õnneks on vanaema mustikamoosi veel eelmisest aastast järgi. Pärnumaal on lihtsalt ilus ja metsaminek keelatud. Täna hakkas vähemalt Tartus lahinal sadama - äkki saab see kuiv needus Eestimaal selleks korraks otsa.
Mustikate kohta õppisin, et käsi määrivad ka vähesed, mis korjata õnnestus. Marju täis põõsaid ei olnud, korjatud ka ei olnud - külm kevad ja põud lihtsalt olid oma töö teinud. Tund ja liiter sain peaaegu kaks liitrit täis - kahe käega üksikuid marju jälitades. Käed aga saab vastu ootusi imelihtsalt puhtaks, kui neid mahlase sidruniviiluga hõõruda - nahk muutub pealekauba meeldivalt pehmeks. Kurjad keeled räägivad, et äädikalahus töötab ka.

Saumikser on üsna tore abiline suvel või talvel. Suvel näiteks erinevate külmade jookide tekitamiseks, talvel suppide püreestamiseks.

Mustikajook
  • Biokeefirit, -hapupiima või maitsestamata jogurtit
    Banaani
    Mustikaid
    Soovi korral suhkrut
Banaan koorida ja tükeldada miksrinõusse, lisada marjad ja külm keefir. Mikserdada ühtlaseks ja nautida - midagi lihtsamat ei saagi olla.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Niiii ilus rullbiskviit. Kas kohupiimaga?
Mida rohkem ma viimasel ajal Eestis käin ja Eesti kohta loen, seda enam ootan oktoobris aset leidvat kojunaasmist. Rullbiskviit kohupiimakreemiga. Biokefiir. Murakad. Mustikad. Ahjuõunajogurt. Muraka-toorjuustujogurt. Hapukapsas. Jne jne jne...

Thredahlia ütles ...

Kohupiimaga just.
Aga sinule lohutuseks - oktoobris on ju jõhvikad, ja kui sooja sügisega veab, siis vast isegi riisikaid :)

Postita kommentaar