Pommulainel, röstitult...

teisipäev, 13. jaanuar 2009

OT: Mõned asjad on vahel matemaatiliselt nii geniaalselt lihtsad, et silma võtab märjaks...

Edasi toiduteemal. Ka hommikusöök võib olla lihtsamast lihtsam ja eriti pagana maitsev.

Saiakate küüslauguga röstitud pommust

Tuleb võtta üks pommu, poolitada ja lõigata ruuduliseks (mitte läbi koore), piserdada ohtralt külmpressitud oliiviõliga, maitsestada soola ja pipraga ning pikkida küüslauguviilakatega, küpsetada ahjus klaasjaks, eemaldada lusikaga koorest ja määrida röstsaiale. Mmmmm....

Röstitud pommu Röstitud pommu

7 kommentaari:

Juc ütles ...

Oi, keda näha :). Ma mõtlesin, et oled vist soojale maale põrutanud, et midagi kuulda pole. Tore igatahes!

Pille ütles ...

No mis pommulaine Sind ja Manni nüüd enda embusesse haaras??
PS Arabesque teemadel ma veel kirjutan Sulle..

Thredahlia ütles ...

Soojast maast on asi kaugel - porine ja vihma sajab...

See pommulaine tuli meil jah kuidagi juhuslikult samal päeval :D
Ise ka imestasin.

Maarja ütles ...

Tegin eile su moodi hommikusöögiks neid, väga hea oli tumeda ciabatta ja rohke küüslauguga

Anonüümne ütles ...

Tere! Olen Su blogist saanud mitut puhku häid nippe igasugu heade asjade valmistamiseks (nt mitmed moositeod ja martsipani-õunakook, mida ise küll edasi arendasin), aga nüüd selle pommu-asjandusega jäin jänni. Olen mitmelgi puhul tahtnud pommust midagi teha, aga iga kord kuidagi ebaõnnestub. Nüüd ka, proovisin kahel korral seda ahju-pommut, eri temperatuuridel ja küpsetusajaga, aga no ei lähe klaasjaks, pigem kuivab ära ja pärast lusikaga ikka niisama naljalt koorest välja ka ei saa. Söödav tuli, aga mitte ülearu hõrk. Seepärast küsiksin täpsustust: kui kaua ja millisel temperatuuril oleks hea seda pommut ahjus pidada, et ta klaajas ja küps saaks? Või on seal mingi muu salanõks? (Nt kui palju ikkagi õli panna?) Ette tänades Eda

Thredahlia ütles ...

Ilma õlita saab, siis kui teha poolitamata pommut, aga siis tuleb ikka koor täitsa söeks lasta grilli all ja enne mitte välja võtta, kui sisu pehme on.

Sellisel poolitatud kujul ma panen vaba käega õli, oleneb ju pommu suurusest. Aga tuleb arvestada, et see on nagu käsn ja imeb kogu õli sisse, ei tasu üle pingutada. Vilja lõikepind võiks õliga vähem või rohkem kaetud olla.

Küpsetada kuumas ahjus, alates 225 kraadi või lausa grilli all. Pind hakkab pruunikaks tõmbama, koor "närtsib" ja sisu läheb pehmeks, siis on valmis. Klaasjaks ei muutu pealispind, vaid ikka selle alt. Pehmenemist kiirendab kooreni (aga mitte läbi selle) ruuduliseks lõikamine enne õli lisamist.

Anonüümne ütles ...

Aitäh! Saingi targemaks - nt ei taibanud ise nii kuuma ahju panna. Proovin uuesti. Eda

Postita kommentaar