Isutaja

kolmapäev, 7. august 2013

Sattusin kogemata ühe blogimata vana pildi peale ja isu tahab hulluks ajada. Kuld-merikoger, natuke võid ja sidrunit, soola, pipart ja spinatikartulid. Vesistage teie ka :P

20130315-IMG_4240

Suvikõrvitsapannkoogid

[postitatud 13.08.2006, 07.08.2013 lisatud pilt ja täpsustatud retsepti koguseid]

Juhuks kui erinevaid suvikõrvitsaid kuhjub rohkem, kui inspiratsiooni jätkub. Hea on see, et retseptis sobib kasutada ka juba natuke üle kasvanud rullkõrvitsat, millega muidu midagi tarka peale marineerimise või paneerimise ja praadimise peale ei taha hakata. Rullkõrvits ehk kabatšokk, poes tihti ka võõrapäraselt tsukiini - üks erinevatest suvikõrvitsatest - ütlemata tänuväärt vili, kui ta veel kuni paarikümne sentimeetri pikkune noor ja hõrk on. Turul kahjuks kipuvad kõik juba liiga vanad ja puised olema - seda ilmselt vanast harjumusest, just vana kabatšoki viile marineerivad või paneerivad ja praevad slaavi rahvad, ometi on just noortel viljadel palju laiemad kasutusvõimalused: salatites, vormiroogades, grillitult, täidetult, jne. Isegi isased õied, millest vilja ei valmi on söödavad ja laual pilkupüüdvad - näiteks täidetult ja grillitult.

20130807-IMG_8082

Suvikõrvitsapannkoogid
  • 800-1000g suvikõrvitsat (üks suurem vili)
    2-3 küünt küüslauku
    1-2 keskmist sibulat
    3-4 muna
    kuni 100g jahu
    soovi korral 150 g riivjuustu
    soola, musta pipart
Kõrvitsalt eemaldada otsad, lõigata välja vigased kooreosad ja väga puised isendid koorida ning eemaldada seemned (aga sellised viljad on pigem sobilikud juba kompostikasti, mitte pannile).
Suvikõrvits, sibul ja küüslauk jämedalt riivida. Köögikombain on siinkohal abiks, käsitsi riivides on segu tunduvalt märjem ja tuleb kindlasti korralikult sõelal nõrutada. Jahu ei tohiks üle 100g kuluda, see teeb pannkoogid tuimaks (siis pole piisavalt nõrutatud).
Lisada munad, jahu ja juust, maitsestada ja segada ühtlaseks. Koogid on maitsvad ka ilma juustuta.
Küpsetada keskmise kuumusega pannil umbes suhteliselt õhukesed koogid.
Serveerida kuumalt majoneesi ja hakitud murulaugu või tomatisalatiga.
Maitseb hästi ka järgmisel hommikul võileival törtsu majoneesi ja küpse tomativiiluga.