Lihtne salat suvikõrvitsa ja tomatiga

esmaspäev, 22. juuli 2013

Nüüd juhtus vist nii, et ma blogisin :D See hõlmas endast statiivi vahel lapse taga ajamist, tema mitmeid kordi voodisse toimetamist, üürgavat suitsuandurit, selle laest alla sikutamist, õnne tänamist, et laps ei ärganud ja mõnusat suutäit salatit piltide arvutisse sikutamise kõrvale. Seda kõike pelga veerandtunni jooksul.

See on üks imelihtne, kiire ja maitsev salat, mis lausa nõuab täiesti küpset lõhnavat tomatit ja noort mahlast suvikõrvitsat.  Praegu on just õige aeg neid vilju igal võimalikul moel ära kasutada. Ideaalselt sobib see amps ka grillilauale, kuigi liha ta enda kõrvale ei vaja.
Lihtsam variant on kuubistada hunnik suvikõrvitsat, praadida ja serveerida pehme juustu ning soola, pipra ja õliga. See variant hakkas mulle kunagi Türgis väga meeldima ja idee tuli koju tuua ning kasutusele võtta.

Lihtne suvesalat

 Lihtne salat suvikõrvitsa ja tomatiga

Küpset tomatit, eelistatult lihatomatit
Noort mahlast suvikõrvitsat
Mõnd pehmet fetalaadset juustu, nt Fitaki Original
Külmpressi oliiviõli
Soola-pipart

Viiluta ja grilli või prae suvikõrvits kõrgel kuumusel. Viiluta tomat. Tükelda juust.  Tõsta taldrikule, lisa juust ja maitsesta soola-pipraga, nirista peale head oliiviõli. Serveeri näiteks värske seemnekukliga.