Tatrast putru :)

pühapäev, 21. oktoober 2012

Tatar on üks igavesti huvitav tera, tervislik ja pealekauba on tatra vili tegelikult hoopis pähkel. Ja maitsev on ta ka, eriti pudruna! Kuna tatras on suhteliselt palju rauda, tuleks tatart keeta piimata ja ka süüa piimatoodeteta, et keha selle raua sealt kätte saaks. Mina tatraga nii tervislikult ümber ei käi. Nagu ka riisi puhul, tagab sõmeruse just rasvainega läbi praadimine. Ja praadimiseks peab tatar olema täitsa kuiv. Pestud tatra praadimine seda efekti ei anna.
Tatar meeldib mulle võiga praetuna, pudruks hautatuna ja ohtra hea paksu hapukoore ning tibakese soolaga. Nii sõin ma tatart juba päris väiksena ja nii sööb seda ka mu enda pisike tütar, küll täna veel lisasoolata. Muid kastmeid ja lihalisi ma tatra kõrvale ei soovi. Lihtne lihata lõuna, aga kui maitsev!

Untitled


Sõmer tatrapuder

1 osa tatart
2 osa vett
võid
soola
serveerimiseks hapukoort

Mõõda valmis tatar ja vesi. Sulata haudepotis lahke tükk võid ja aja kõrval vesi keema. Lisa tatar võile ja kuumuta segades paar minutit, nii et kõik tatraterad oleks kuuma võiga kergelt kaetud. Lisa keev vesi ja sool. Lase kõik koos veel korraks keema. Keera pliidil tuli madalaks, nii et tatar veel vaevu keeb ja hauta ca 25-30 minutit, kuni tatar on pehme ja vedelik imendunud. Serveeri hapukooresilma ja natukese soolaga.
Tatar on hea ka teisel päeval, kui see kergelt üle praadida.

Untitled